Mamak'ta Sağlık Hizmeti Hız Kesmeden Devam Ediyor

Binlerce vatandaşın ayağına ücretsiz sağlık ve evde bakım hizmeti götüren Mamak Belediyesi kimsesiz, yardıma muhtaç ve engelli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü evde sağlık hizmetlerinde bu yılın ilk sekiz ayında 4 bin vatandaşa sağlık hizmeti ulaştırdı. Ha

Sağlık 14.08.2013 13:35:32 0
Mamak

Binlerce vatandaşın ayağına ücretsiz sağlık ve evde bakım hizmeti götüren Mamak Belediyesi kimsesiz, yardıma muhtaç ve engelli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü evde sağlık hizmetlerinde bu yılın ilk sekiz ayında 4 bin vatandaşa sağlık hizmeti ulaştırdı. Hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlara bir çok sağlık hizmetinin bir arada sunulduğu evde bakım hizmetinden düzenli olarak faydalanan vatandaşlar sunulan hizmetten son derece memnun kalıyor. Yönetim olarak vatandaşların her zaman yanında olduklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Kimsesi olmayan ve sağlık sorunları nedeniyle bakıma muhtaç olan vatandaşların imdadına sağlık ekiplerimiz yetişiyor. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Evde sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar Mamak Belediyesi Sağlık İşlerine müracaat ederek hizmet talebinde bulunuyor. Sağlık hizmeti isteğini doğrudan ve hızlı bir şekilde işleme alan ekipler vatandaşın evine giderek hasta takibini başlatıyor. Yapılan muayenelerin ardından ekip doktorunun konsültasyon isteği doğrultusunda dahiliye ve genel cerrahi gibi alanlarda uzman doktorlar da devreye girebiliyor. Sağlık ekipleri birçok hastalığa erken teşhis koyarak, hastalığın daha ilerlemeden en doğru şekilde tedavi edilmesini de sağlıyor.

 Hastalar Düzenli Takip Altında

Hasta takibini dijital el terminalleriyle gerçekleştiren sağlık işleri ekipleri oluşturulan veriler sayesinde hastanın her türlü ihtiyacı zaman kaybetmeksizin karşılıyor. Evde sağlık hizmetleri çerçevesinde hastalara; kan alımı, muayene, enjeksiyon, pansuman, serum, sonda, kan şeker ölçümü, kolostomi bakımı gibi çok yönlü hizmetler sunuluyor. Ayrıca ihtiyacı olan hastalara yönelik mama, hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor. Evde sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar Alo Mamak 444 0 149, 550 70 21, 550 70 36 ve 550 70 68’i arayarak hizmet talebinde bulunabiliyor.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00